Emóció 7.84

Candida albicans

(0/0)

A Candida albicans nevű gomba megtalálható beleinkben, bélflóránk részét képezi. Amennyiben sérül a bélflóra, a Candida albicans képes elszaporodni és kialakul a Candida-fertőzés.

Candida-fertőzés létrejöhet hosszas antibiotikum-kezelés hatására, de a rossz táplálkozási szokások is vezethetnek kandidiázishoz. Antibiotikum szedése alatt a belekben lecsökken a jótékony baktériumok száma, a belek egészséges pH-ja eltolódik, és a balanszírozó baktériumok hiányában elszaporodhatnak gombák vagy más, káros baktériumok. Elégtelen táplálkozás miatt ugyancsak elszaporodhatnak kórokozó mikroorganizmusok. Amennyiben túlzásba visszük a cukorfogyasztást, szintén kialakulhatnak emésztési problémák, melyek összefüggésben lehetnek a bélflóra felborulásával és a kórokozó mikroorganizmusok elszaporodásával.

A Candida-fertőzés tünetei

Amennyiben a Candida-fertőzés a beleket érinti, úgy a vezető tünetek a következők lehetnek: emésztési zavarok, állandó fáradtság, puffadás, szelesedés, szorulás vagy hasmenés, allergiák, hangulatingadozás, álmatlanság. Ezek mellett még jelentkezhet ízületi fájdalom, visszatérő húgyúti fertőzések (főleg a hólyagot érintve), visszatérő gombás hüvelyfertőzések, hajhullás, valamint gyakori a kínzó éhségérzet, a beteg főleg a cukrot, az édességeket vagy az édes ételeket kívánja.

Diagnosztizálásában segíthet a vérvizsgálat, székletvizsgálat és hüvelykenet-vizsgálat.

A Candida-fertőzés kezelése

A fertőzés kezelése minden esetben a beteg aktív részvételét igényli, gombaölő gyógyszerek vagy étrendkiegészítők alkalmazása mellett is. A sikeres kezelés több alapon nyugszik: szükséges gombaölők szedése, a bélflóra egészségének helyreállítása, és a megfelelő diéta.

Candida-fertőzés esetén szóba jöhet a FitoTree nevű természetes gombaölő készítmény, melyek hatóanyagai hozzájárulhatnak a Candida visszaszorításához. Emellett szükséges bélflóránk helyreállítása is, erre alkalmas az Emóció. Diétánk során kerüljük a gyorsan felszívódó szénhidrátokat és az egyszerű cukrokat, a diéta első két hetében gyümölcsöket se fogyasszunk. Érdemes kerülni a tejet és a tejtermékeket is, az első két hét után kizárólag olyan tejtermékeket fogyaszthatunk (módjával), amik nem gombás erjesztéssel készültek. Kerülendő ezen kívül a fehérliszt és minden fehérlisztet tartalmazó étel. Fogyasszunk teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukat!

Fontos kiemelni, hogy a Candida-fertőzés kezelése minden esetben egyéni, ajánlott dietetikus tanácsát kikérni.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).