Bélflóra

Születésünk után bélrendszerünk még steril, tehát baktériumok nem találhatók benne. Bélflóránk (beleink nyálkahártyáján található baktériumok és más mikroorganizmusok összessége) csak születésünk után alakul ki, ehhez szükséges a szoptatás. A szánkba vett tárgyakkal és a belélegzett levegővel pedig tovább erősítjük és építjük azt. Ennek köszönhetően a gyomortól a végbélig haladva fokozatosan emelkedik beleinkben a csíraszám, vagyis egyre több baktériumot és mikroorganizmust találunk.

Bélflóránk alkotóelemei általában a következő sorrendben épülnek be:

  1. Bifidobacterium törzsek

  2. Lactobacillusok

- L. salivarius

- L. bulgaricus

- L. casei

- L. brevis

- L. plantarum

- L. acidophilus

3. Streptococcus termophilus

4. Enterococcus faecalis

5. Bifidobacterium fragilis

A bélflóra feladatai, előnyei

Bélflóránk legfontosabb feladata a bélnyálkahártya mechanikus védelme, a hasznos bélbaktériumok támogatják a nyálkahártyasejtek regenerációját. Emésztőenzimek termelésével hozzájárul a megfelelő emészts kialakításához, segíti a nyomelemek felszívódását. A beleinkben található mikroorganizmusok egy része képes B- és K-vitamint termelni. Az egészséges bélflóra ezen kívül nagy szerepet játszik az erős immunrendszer kialakításában, ugyanis a normál flóra alkotórészei ellenanyag-termelésre késztetik immunrendszerünket.

A bélflóra károsodása

Bélflóránk egyensúlyát főként jótékony baktériumok őrzik, ezek hasznos baktériumok tartják normál szinten a belek pH-értékét, illetve megakadályozzák bizonyos gombák, vírusok és úgynevezett rossz baktériumok túlszaporodását. Ha azonban sérül a bélflóra, túlsúlyba kerülhetnek azok a mikroorganizmusok, melyek jelenléte csak kis mértékben egészséges. Így létrejöhetnek különböző bélproblémák, emésztési zavarok.

Bélflóránkat tönkretehetik antibiotikumok, bizonyos gyulladáscsökkentő gyógyszerek, savlekötők, hormonkészítmények és fogamzásgátlók. Az elégtelen táplálkozás szintén árt bélflóránknak, a túlzott cukor- és fehérjebevitel, a mértéktelen alkohol- és kávéfogyasztás, a savasító ételek és a klóros víz is rossz hatással van beleink egészségére.

A normál bélflóra visszaállítása

Egészséges táplálkozással és a jótékony bélbaktériumok pótlásával visszaállíthatjuk bélflóránk egészségét. Az Emóció nevű, élőflórát tartalmazó értendkiegészítő épp ezt hivatott segíteni. Antibiotikum-kúra alatt és után különösen javasolt fogyasztása, hogy megelőzzük bélflóránk felborulását.

Emóció 7.84 rendelése

Emóció 7.84élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

EMÓCIÓ 7.84 élőflórás, magas flavonoid antioxidáns-tartalmú, immunerősítő étrend-kiegészítő ital.

Ár: 7990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!